ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ

 
Αρχιτεκτονική μελέτη & επίβλεψη: Πένυ Παπαργυροπούλου
Τύπος: Εσωτερική Διαμόρφωση
Έτος: 2011-2012

824true thumbnails under 420true true 800none
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
 
 
 
 
 
 
 

Το διαμέρισμα που βρίσκεται σε μια πολυκατοικία του ’70 ανακαινίσθηκε για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της οικογένειας. Κύρια επιδίωξη των ιδιοκτητών ήταν η ανάδειξη της μοναδικής θέας προς την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό από το χώρο που μέχρι πρότεινος λειτουργούσε σαν παιδικό υπνοδωμάτιο και βρισκόταν μεταξύ του καθιστικού και της κουζίνας. Ο χώρος αυτός μετατράπηκε σε χώρος φαγητού και δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στη σχέση του με την κουζίνα. Τοποθετήθηκε εκεί ένα διαχωριστικό με κατακόρυφες σχισμές, ώστε να συνιστά ένα ημιδιαπερατό όριο, επιτρέποντας μερική θέαση προς την κουζίνα. Σε όλη την κατοικία επιλέχθηκαν με προσοχή τα υλικά, τα χρώματα και οι υφές ώστε να αποδώσουν ένα σύγχρονο αποτέλεσμα, λειτουργικά και αισθητικά.