ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 
Αρχιτεκτονική μελέτη & επίβλεψη: Πένυ Παπαργυροπούλου
Τύπος: Προσθήκη Κατοικίας
Έτος: 2011-2012

824true thumbnails under 420true true 800none
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
 
 
 
 
 

Σε υπάρχουσα ισόγεια μονοκατοικία προστέθηκε μια νέα κατοικία στον Α’ όροφο, σε ένα οικόπεδο με μεγάλο ελεύθερο χώρο. Βασική επιδίωξη της σύνθεσης ήταν η προσθήκη του νέου ορόφου να ενοποιείται πλήρως με το υπάρχον ισόγειο, ώστε να δίνεται η αίσθηση ενός ενιαίου κελύφους. Έτσι, η διαμόρφωση του νέου όγκου έγινε με βάση τον υπάρχοντα, αφήνοντας κάποιους ημιυπαίθριους χώρους για την υπαίθρια εκτόνωση των κατοίκων. Εσωτερικά, η νέα κατοικία στρέφει τους κοινούς χώρους της, καθιστικό, χώρος φαγητού και κουζίνα, προς τον μεγάλο κήπο στο μπροστινό μέρος του οικοπέδου, ενώ οι πιο ιδιωτικοί χώροι τοποθετούνται προς την ιδιωτική αυλή. Καθιστικό και χώρος φαγητού βρίσκονται σε έναν ενιαίο χώρο, ο οποίος δέχεται άπλετο φυσικό φως.