GUINESS GYM

 

Αρχιτεκτονική Μελέτη, Επίβλεψη και Συντονισμός Έργου: Νάγια Τριτάκη, Βασίλης Κυριακόπουλος, Όλγα Τζιώτη
Φωτογραφίες: Μίλτος Ιγγλέζος
Έτος: 2013

824true thumbnails under 420true true 800none
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
 
 
 
 
 
 
 
 

Το έργο αφορά την ολική ανακαίνιση χώρου γυμναστηρίου και την αναβάθμιση του σε χώρο προσωπικής και ομαδικής εκγύμνασης και ενδυνάμωσης (personal & small group training). Τοποθετημένο σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, στη συμβολή των λεωφόρων Αλεξάνδρας και Κηφισίας, ο χώρος των 200 τμ στον 1ο όροφο μιας τυπικής αθηναϊκής πολυκατοικίας απαιτούσε εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των πελατών του και τους επαγγελματικούς στόχους του ιδιοκτήτη του. Οι λειτουργικές απαιτήσεις για την ύπαρξη μιας υποδοχής και ενός κλειστού χώρου γραφείου, καθώς και για τη δημιουργία σύγχρονων αποδυτηρίων με χώρους αποθήκευσης (lockers) και την πρόβλεψη μικρών αποθηκευτικών δωματίων, ήταν τα μοναδικά δεδομένα για το χωρικό καταμερισμό του γυμναστηρίου.

Η χρήση του γυμναστηρίου αφενός απαιτεί χώρους ενιαίους με εκτεταμένη εγκατάσταση καθρεπτών για την παρακολούθηση των κινήσεων του σώματος , απαιτεί όμως ταυτόχρονα περιορισμό της έκθεσης για την πιο άνετη συμπεριφορά των εκγυμναζόμενων. Η πρόταση δομήθηκε πάνω στην αρχή της ανοιχτής κάτοψης, όπου οι επιμέρους γυμναστικές λειτουργίες και παροχές δημιουργούν τα «όρια», ώστε ταυτοχρόνως να δίνεται η δυνατότητα για «κλίμακες ιδιωτικότητας».