BELLE ÉPOQUE

 

Αρχιτεκτονική μελέτη & επίβλεψη: Ναταλία Γκιαούρη, Νάγια Τριτάκη
Μελέτη Φωτισμού: Δημήτρης Φωτεινάκης
Τύπος: Εσωτερική Διαμόρφωση και Σχεδιασμός Επίπλωσης
Έτος: 2009
Φωτογραφίες: Χρίστος Τσιπόκας

824true thumbnails under 420true true 800none
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
 
 
 
 
 
 
 

 
Η ιδέα για τη μετατροπή του ισόγειου ενιαίου χώρου των 27,00 τμ. (4,50μ Χ 6,00μ) σε κατάστημα γυναικείων ρούχων και αξεσουάρ, ήταν η δημιουργία ενός «ιδιωτικού δωματίου», ενός προσωπικού boudoir, όπου ο πελάτης θα νιώθει οικεία και ευχάριστα σε ένα ζεστό περιβάλλον. Στον μικρό ψηλοτάβανο χώρο, οι δύο απέναντι τοίχοι αντιμετωπίζονται ως ανοιχτές «ντουλάπες» βεστιάριου προς έκθεση ενδυμάτων και αξεσουάρ, ενώ στο χαρακτηριστικά μεγάλο ύψος τους δημιουργούνται δύο πανέλα με διάτρητα στοιχεία και καθρέφτες που αντανακλούν το φως και τις σκιές των κρεμαστών φωτιστικών. Ιδιαίτερο σημείο σχεδιασμού υπήρξε η βιτρίνα, η οποία οριοθετείται από μία κρεμαστή κορνίζα με λαμπτήρες, μια αναφορά στα καμαρίνια προετοιμασίας των θεάτρων. Η επίπλωση αποτέλεσε μέρος της μελέτης και τα αντικείμενα σχεδιάστηκαν κατά παραγγελία, ώστε να συνθέτουν ένα ενιαίο σύνολο με τα σταθερά στοιχεία του χώρου.